Genk: een bruisende stad met multiculturele trots, pure eerlijkheid en heel veel trots. Een aantrekkelijk centrum, mijnsites met onuitputtelijke mogelijkheden en een trekpleister voor ondernemers. We willen dan ook een aantrekkelijke beleving creëren voor onze eigen jongeren.

HETE KOLEN steekt het vuur aan lont bij de creatieve Genkenaar. Een veilige label waaronder jongeren hun dromen kunnen waarmaken. Doorheen de stad duiken HETE KOLEN op die Genk dag en nacht laten broeien.

Hete kolen staat voor een creatief label dat zich identificeert met beleving voor jongeren tussen 16 en 35 jaar. De belangrijkste pijlers van hete kolen zijn: cultureel aanbod, podiumkansen & talentontwikkeling en community vorming . Het doel is om Genkse jongeren zichzelf te laten ontplooien tegelijkertijd de stad voor zichzelf aantrekkelijk te maken.

Er zijn bijna wekelijks evenementen te doen in Genk, maar toch is er onder de jongeren het gevoel dat er in Genk weinig te doen is. Hier wil het Hete Kolen project op twee manieren op inspelen: de evenementen die er reeds zijn in kaart brengen, door alle evenementen te verspreiden op de social media en op deze website via onze agenda

Ook willen we de jongeren stimuleren om zelf dingen te organiseren. Wij willen alle nodige middelen en kennis aanbieden om hun hierin te ondersteunen. Om zo hun talent en creativiteit van de Genkse jongeren terug zichtbaar te maken. Je kan hiervoor een DOEMA-projectsubsidie aanvragen of een evenementensubsidie .

 

     

 

Facebook

Instagram