"Hete Kolen is de katalysator van alles wat met de beleving van jongeren in Genk te maken heeft. Hete Kolen verzamelt en verspreidt alle events zodat iedereen op de hoogte is en het Hete Kolen Kernteam organiseert zelf, onder leiding van jongeren."

Hete Kolen steekt het vuur aan de lont bij de jonge, creatieve Genkenaar. Hete Kolen stimuleert organiseren en brengt beleving in Genk in kaart. Hete Kolen is hét multidisciplinair jongerenplatform dat beleving stimuleert in Genk.   

Er zijn in Genk duizenden jongeren die na de coronapandemie snakken naar feesten en uitgaan. Ook zijn er bijna wekelijks evenementen te doen in Genk, maar toch is er onder de jongeren de perceptie dat er in Genk weinig te doen is. Hier wil Hete Kolen op twee manieren op inspelen: de huidige beleving in kaart brengen en extra beleving genereren door organiseren te stimuleren.  

In de eerste plaats wil Hete Kolen het belevingsaanbod in Genk meer onder de aandacht brengen door alle evenementen (gericht op jongeren) te verspreiden op onze socialmediakanalen en onze website. Op deze manier wordt er een centraal punt gecreëerd waar jongeren altijd op kunnen terugvallen als ze op de hoogte willen zijn van wat er allemaal voor hun te doen is in Genk.  

In de tweede plaats wil het Hete Kolen project organiseren stimuleren. Jongeren krijgen door middel van subsidies (DOEMA-projectsubsidie / evenementensubsidie) de kansen en middelen om een evenement op poten te zetten.