‘FACTOR J’ wordt ‘HETE KOLEN’ op Genk On Stage 2022

Dit jaar krijgt het voormalige Factor J-terrein van Genk On Stage een nieuwe naam: Hete Kolen. Hete Kolen is hét nieuwe multidisciplinair jongerenplatform van de Genkse jeugddienst dat beleving stimuleert in Genk. Het Hete Kolen project steekt het vuur aan de lont bij de jonge, creatieve Genkenaar. Hete Kolen stimuleert organiseren en brengt beleving in Genk in kaart.

Er zijn in Genk duizenden jongeren die na de coronapandemie snakken naar feesten en uitgaan. Ook zijn er wekelijks evenementen te doen in Genk, maar toch is er onder de jongeren de perceptie dat er in Genk weinig te doen is. Hier wil Hete Kolen op twee manieren op inspelen: de huidige beleving in kaart brengen en extra beleving genereren door organiseren te stimuleren.  

In de eerste plaats wil Hete Kolen het belevingsaanbod in Genk meer onder de aandacht brengen door alle evenementen (gericht op jongeren) te verspreiden op Facebook, Instagram en de website. Op deze manier wordt er een centraal punt gecreëerd waar jongeren altijd op kunnen terugvallen als ze op de hoogte willen zijn van wat er allemaal voor hun te doen is in Genk.  In de tweede plaats wil het Hete Kolen project organiseren stimuleren. Dit doen ze door middel van subsidies (DOEMA-projectsubsidie en een evenementensubsisie) die jongeren de kansen en middelen geven om een evenement op poten te zetten.  

De focus van het evenementenplein tijdens Genk On Stage zal ondanks de naamsverandering dus nog steeds hetzelfde zijn: jongeren. De grotere artiesten zullen staan op het HETE KOLEN podium, lokaal talent kan je terugvinden op bij PAND en tot in de vroege uurtjes zullen de beats weerklinken in de CLUB.

Tot op 24, 25 en 26 juni, tot op GENK ON STAGE 2022!

#hetekolen